• Hrvatski
  • English
Logo
The American Institute

SAT

SAT (Scholastic Aptitude Test) Reasoning je ispit koji se polaže kao dio prijemnog postupka na prijediplomskim studijima u SAD-u, a polažu ga stranci jednako kao i američki državljani. SAT Reasoning test se sastoji od tri dijela:čitanje, pisanje i matematički dio.

Američki institut nudi pripremne tečajeve za polaganje SAT Reasoning ispita koji se sastoji od matematičkog i jezičnog dijela. Pripremni tečaj podijeljen je na jezični dio u kojem je naglasak stavljen na vokabular, te se obrađuje vrsta i struktura pitanja koja se učestalo pojavljuju na SAT ispitu. Matematički dio sustavno obrađuje sve vrste matematičkih problema koje SAT ispit obuhvaća, kako bi se polaznici temeljito pripremili za svaki dio ispita.

Izvornim govornicima osigurava se poznavanje američkog načina testiranja, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 6 tjedana, a nastava se održava tri puta tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta. Unutar 6 tjedana, 4 tjedna posvećena su jezičnom dijelu ispita, a 2 tjedna matematičkom dijelu.

Tečaj počinje svakog prvog utorka u mjesecu.

SAT

6 tjedana

36 sati

3 x 2 sata tjedno

3-5 polaznika

Izvorni govornici

3.080 kn

SAT Reasoning test se polaže u službenom administracijskom centru na adresi

Američka međunarodna škola u Zagrebu

Voćarska cesta 106,

10000 Zagreb

Tel.: +385 (0)1 4680-133

Faks: + 385 (0)1 4680-171

E-mail: aisz@aisz.hrwww.aisz.hr

Oblik polaganja ispita je papirnati (znači da je ”paper based”).

SAT Reasoning test traje 3 sata i 45 minuta.

Test SAT Reasoning se prijavljujepreko službene internetske stranice,www.collegeboard.com.

Cijena SAT Reasoning testa iznosi 88,50 USD (Registration fee 52,50 USD + International processing fee 36 USD)

Više informacija potražite na stranici: http://sat.collegeboard.org/register/sat-fees.

Test se polaže 6 puta godišnje, a termini polaganja SAT Reasoning testa su dostupni na internetskoj stranici http://sat.collegeboard.org/register/sat-international-dates.