• Hrvatski
  • English
Logo
The American Institute

TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja. Ispit TOEFL sastoji se od četiri dijela. Pripremni tečaj ciljano i detaljno obrađuje svaki dio ispita, visoko individualiziranom metodom. Dijelovi ispita su slijedeći:

Izvornim govornicima osigurava se poznavanje američkog načina testiranja, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 4 tjedna, a nastava se održava tri puta tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta.

Nastava počinje svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

TOEFL

4 tjedna

24 sata

3 x 2 sata tjedno

3-5 polaznika

1.960 kn

Detaljnije informacije o TOEFL ispitu možete pronaći na TOEFL službenoj internetskoj stranici: www.toefl.orgTest se sastoji od četiri dijela:

Za Listening i Speaking dio testa koriste se slušalice s integriranim mikrofonom. Test traje otprilike 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta.

TOEFL se polaže na računalu u službenom administracijskom centru, a testiranje je organizirano nekoliko puta mjesečno.

Test se prijavljuje preko službene internetske stranice www.toefl.orgili telefonski, pozivom službenom TOEFL registracijskom centru za Europu u Nizozemskoj – Prometric PTC Registrations Europe, na broj 0031-320-239-540 (uredovno vrijeme: ponedjeljak – petak 9:00 – 18:00 sati).

Cijena ispita izosi 220 USD, ukoliko se prijavljuje do 7 dana prije polaganja, te 250 USD, za prijave do 3 dana prije polaganja.

Više informacija o cijenama i plaćanju može se pronaći nawww.ets.org/toefl/ibt/about/fees.

Rezultati ispita stižu putem email-aotprilike 10 dana nakon datuma polaganja testa, te na kućnu adresu kandidata i na adrese institucija koje je kandidat prijavio za primanje rezultata. Rezultati se šalju otprilike 13 dana nakon datuma polaganja testa, a točan datum dostave rezultata ovisi o lokaciji na koju se certifikat isporučuje (za dostavu unutar SAD-a potrebno je otprilike dodatnih 7-10 dana, dok je za ostale lokacije izvan SAD-a potrebno dodatnih 4-6 tjedana).

Rezultati TOEFL testiranja vrijede dvije godine od datuma testiranja.