• Hrvatski
  • English
Logo
The American Institute

GRE

GRE pripremni tečaj

GRE (Graduate Record Examination) je ispit sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na poslije diplomske programe u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe. Ispit se sastoji od verbalnog i matematičkog dijela, te pisanja analitičkih eseja (Verbal Reasoning, Quantitative Reasoning, Analytical Writing).

Američki institut nudi pripremne tečajeve za polaganje GRE ispita koji se sastoje odmatematičkog i jezičnog dijela. Unutar priprema za jezični dio koji uključuje pripremu za Verbal Reasoning i Analytical Writing, naglasak je stavljen na vokabular, te se obrađuje vrsta i struktura pitanja koja se učestalo pojavljuju na GRE ispitu. Matematički dio koji uključuje pripremu za Quantitative Reasoning sustavno obrađuje sve vrste matematičkih problema koje GRE ispit obuhvaća, kako bi se polaznici temeljito pripremili za svaki dio ispita.

Izvornim govornicima osigurava se poznavanje američkog načina testiranja, amalim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 9 tjedana, a nastava se održava tri puta tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta. Unutar 9 tjedana, 6 tjedana posvećeno  je jezičnom dijelu ispita, a 3 tjedna matematičkom dijelu.

Tečaj počinje svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

GRE

9 tjedana

54 sata

3 x 2 sata tjedno

3-5 polaznika

Izvorni govornici

3.360 kn

Detaljnije informacije o GRE testu možete pronaći na službenoj internetskoj straniciwww.gre.org.

GRE je “computer based” ispit i polaže se na računalu u službenom administracijskom centru na adresi:

Učilište Algebra – u sklopu Visoke škole za primjenjeno računarstvo

Ilica 242 (ulaz iz Domobranske ulice),

Zagreb
info@algebra.hr

GRE: se prijavljuje preko službene internetske stranice www.gre.org ili telefonski, pozivom službenom GRE General registracijskom centru za Europu u Nizozemskoj – Prometric PTC Registrations Europe, na broj 0031-320-239-540 (radno vrijeme: ponedjeljak – petak 9:00 – 18:00 sati), faxom ili poštom službenom registracijskom centru za Europu u Nizozemskoj – Prometric PTC Registrations Europe (detaljnije o navedenim načinima prijave na: www.gre.org)

Cijena GRE ispita iznosi 185 USD.

Termini polaganja GRE ispita dostupni su na internetskoj stranici