Postupak upisa:

  1. Riješite naš online test putem Interneta ili  nam se javite telefonski ili e-mailom. Ukoliko test riješite putem Interneta, pošaljite nam svoje rezultate s naznakom vrste tečaja za koji se prijavljujete.
  2. Zakažite razgovor s jednim od naših nastavnika, kako bi dodatno provjerili Vaš stupanj predznanja, te Vam mogli ponuditi konkretne termine odabranog tečaja.

Za konzultacije vezane za savjetovanje oko odlaska na ljetne škole u SAD ili za mogućnosti studija u SAD-u, molimo da najavite Vaš dolazak, telefonom na 091 4800 42401 5999877 ili putem e-maila na info@americkiinstitut.hr

Članstvo

Američki institut pruža savjetodavne i informacijske usluge građanstvu, kao centar za promociju engleskog jezika, američke kulture, te američkog visokog obrazovanja.

Kao takav, Američki institut otvoren je za javnost i omogućuje besplatne individualne konzultacije o mogućnostima odlaska na studij u SAD, testiranja znanja engleskog jezika, te savjetovanje o građi i materijalima za samostalno usavršavanje jezika, te postupku aplikacije za američke ustanove visokog obrazovanja.

Učlanjenjem u Američki institut članovi stječu pravo na sudjelovanje u edukacijskim i društvenim programima Američkog instituta.

Putem mjesečnog, semestralnog ili godišnjeg članstva pod nazivom „Privremeno članstvo“, članovi stječu pravo na:

  • pohađanje jednog grupnog tečaja ili 10 sati individualnog tečaja;
  • primanje elektroničkog tromjesečnika o mogućnostima visokog obrazovanja u USA, natječajima za stipendije i ljetne škole, tečajevima i ostalim informacijama iz obrazovne ponude Američkog instituta;
  • posudbu literature iz knjižnice (priručnici, udžbenici i stručni časopisi);
  • korištenje Interneta u Američkom institutu u uredovno vrijeme;
  • sudjelovanje u debatnom klubu;
  • sudjelovanje u literarnom klubu;

o    sudjelovanje u radionici The English Lounge

Privremenim članom postaje se:

  1. sklapanjem ugovora o članstvu i
  2. plaćanjem mjesečne članarine u iznosu od 1.800,00 kuna, semestralne članarine u iznosu od 2.600,00 kuna ili godišnje članarine u iznosu od 5.200,00 kuna. Mjesečna članarina odnosi se na vremenski period od 30 dana nakon dana upisa. Semestralna članarina odnosi se na period od rujna do veljače ili na period od ožujka do srpnja, ovisno o datumu upisa, a godišnja članarina odnosi se na period od rujna do srpnja akademske godine u kojoj je izvršen upis.