fbpx
AMERIČKI INSTITUT

Gundulićeva Ulica 22,
10 000 Zagreb
+01 599 9877
+091 480 0424
info@americkiinstitut.hr

 

Državna matura

Pripremni tečaj za maturu-engleski jezik podijeljen je na tečaj-razina A i tečaj-razina B. Svaki tečaj prilagođen je poboljšanju znanja engleskog i ostvarenju što boljih rezultata za određenu razinu.

Pripremni tečaj za maturu:

  • Upoznat će Vas s procedurom polaganja i strukturom ispita
  • Poboljšat će Vaše vještine pisanja, slušanja i čitanja, kroz smisleno rješavanje ispitnih vježbi uz podršku nastavnika
  • Naučit će Vas strategijama polaganja ispita kako biste maksimizirali Vaše znanje engleskog pri polaganju ispita

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 20 tjedana, a nastava se održava jedan puta tjedno (subotom) u nastavnim cjelinama od 120 minuta (2 puna sata).

Ispit iz engleskoga jezika sastoji se od triju ispitnih cjelina ili dijelova kojima se ispituju vještine čitanja, pisanja i slušanja. Sva tri dijela ispita pišu se u jednom danu. Nakon Ispita čitanja i pisanja slijedi kratka stanka, a nakon toga se piše Ispit slušanja. Ispiti na osnovnoj (B) i višoj (A) razini razlikuju se u trajanju, opsegu zadataka i broju bodova koje kandidat može ostvariti. Ukupan broj bodova na osnovnoj razini je 60, a na višoj razini 85. Ispit traje ukupno 85 minuta na osnovnoj, a 180 minuta na višoj razini.

Razlika između A i B razine vidi se i u testu pisanja. Na B razini piše se kratki sastavak (50 do 70 riječi) u kojem se obično opisuju svakodnevna iskustva, a koji je odgovor na poruku u zadatku. Na A razini piše se raspravljački esej (200 do 250 riječi) koji je puno zahtjevniji te u njemu kroz četiri odlomka na zadanu temu moraju biti sadržani uvod, argumenti ZA i PROTIV te zaključak.

INFO

3360 kn
20 tjedana
40 sati
1 x 120 minuta subotom
3-5 polaznika
Izvorni govornici
3.640 kn
4 rata x 910 kn
10% popusta
(za avansno plaćanje)

UPIT / UPIS

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right