fbpx
AMERIČKI INSTITUT

Gundulićeva Ulica 22,
10 000 Zagreb
+01 599 9877
+091 480 0424
info@americkiinstitut.hr

 

Opći konverzacijski

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Opis stupnjeva:

Stupnjevi 1 i 2 su stupnjevi početnog engleskog koji se podudaraju sa stupnjemA1 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Ovi su stupnjevi namijenjeni osobama koje nemaju nikakvo ili imaju slabo predznanje engleskog jezika, te onima koji ga razumiju, ali govore slabo ili ga uopće ne govore. Na ovim stupnjevima engleski se obrađuje postupno i temeljito uz kombiniranje dokazano uspješnih metoda nastave. Poštujući lingvistička pravila polaznici uče čitanje, pravilno pisanje, upoznavanje elementarnog rječnika, poredak riječi u rečenici, osnovna glagolska vremena, sheme jednostavnih, proširenih i složenih rečenica, te osnovne fraze. Uspostavlja se osnovna konverzacija i pisanje kraćih jezičnih formi.

 

Stupnjevi 3 i 4 su stupnjevi početnog engleskog koji se podudaraju sa stupnjem A2 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Na početnim stupnjevima se podjednako obrađuju čitanje, pisanje, razumijevanje i govor, da bi se stvorio temelj za bilo kakvu konverzaciju.

 

Na 3. i 4. stupnju naglasak je stavljen na konverzaciju, jer se ne ide dalje u novu gramatiku, već se govor ubrzava i postaje tečan, a fond riječi se znatno obogaćuje. Vježba se upotreba engleskog jezika u svakodnevnom životu, na poslu i putovanju.
Gramatika se vježba kroz udžbenik, ali i kroz potpuno slobodne razgovore polaznika.

 

Stupnjevi 5 i 6 su stupnjevi srednjeg engleskog koji se podudaraju sa stupnjem B1 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Ovi su stupnjevi namijenjeni svima onima koji teže sigurnijem i tečnijem govoru sa složenim izrazima, obiljem riječi i tema, prvim diskusijama. Obrađuju se složena glagolska vremena, tipovi složenih zavisnih i nezavisnih rečenica, višesložne riječi, složena pravila za čitanje, pišu se svi tipovi eseja, a fond riječi dodatno se obogaćuje. Uče se i sinonimi, ističe se razlika u formalnom i neformalnom izražavanju. Čitaju se i prevode složeniji tekstovi, uči se slaganje vremena u govoru, izražavanje misli i stavova.

 

Stupnjevi 7 i 8 su stupnjevi srednjeg engleskog koji se podudaraju sa stupnjem B2 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Na ovim stupnjevima polaznici počinju izražavati složenije misli i stavove, diskutiraju o znanstvenim i profesionalnim temama, aktualnim događanjima, politici, književnosti. Obrađuju se tehnike prevođenja, vještine pisanja, razumijevanje riječi iz konteksta bez pomoći rječnika, čitaju se složeniji tekstovi, te se govor ubrzava do stupnja visoke tečnosti. Polaznici uče slaganje vremena, pasivni i upravno-neupravni govor.

 

Stupnjevi 9 i 10 su stupnjevi naprednog engleskog koji se podudaraju sa stupnjem C1 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Na ovom stupnju polaznici će proći apsolutno sva glagolska vremena, te sve načine i glagolske oblike. Obrađuju se svi tipovi složenih rečenica, građenje i izvođenje riječi, pišu eseji, te upoznaje književni engleski jezik. Konverzacija se vježba kroz široki spektar tema, jezične igre, te formalni i neformalni razgovor.

 

Stupnjevi 11 i 12 su stupnjevi naprednog engleskog koji se podudaraju sa stupnjem C2 po Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)

 

Ovi stupnjevi predstavljaju zaokruženje i spajanje svog stečenog znanja, u njima se obrađuju svi aspekti engleskog jezika. Kroz konverzaciju se obnavljaju sva glagolska vremena, svi glagolski oblici, zaokružuje se svo stečeno znanje. Naglasak je stavljen na konverzaciju, a nastava je obogaćena kratkim lekcijama iz gramatike.

INFO

3.200 kn
15 tjedana
30 sati
2 x 60 minuta tjedno
do 5 polaznika
Izvorni govornici
3.200
4 rate x 800 kn
10 % popusta za avansno plaćanje
2.880

UPIT / UPIS

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right