fbpx
AMERIČKI INSTITUT

Gundulićeva Ulica 22,
10 000 Zagreb
+01 599 9877
+091 480 0424
info@americkiinstitut.hr

 

Specijalizirani tečajevi

Malim grupama (2 do 6 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Pravni

Ovaj je napredni tečaj (B2/C1) namijenjen pravnicima i svima onima koji žele usavršiti engleski jezik na području prava. Tečaj pokriva sve grane prava, specifične termine i institute kao i njihovu primjenu. Raspravlja se o razlikama unutar različitih pravnih sustava, prvenstveno sustava anglosaksonskog i kontinentalnog prava, te o razlikama unutar svakog sustava pojedinačno. Isto tako, obrađuju se aktualni svjetski pravni problemi. Kreiranjem situacija i uvjeta najbližima realnom poslovnom okruženju, naši polaznici na učinkovit način usvajaju i primjenjuju engleski jezik.

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 15 tjedana, a nastava se održava dva puta tjedno u nastavnim cjelinama od 60 minuta.

Poslovni

Ovaj tečaj namijenjen je polaznicima sa srednjim i višim stupnjem znanja engleskog jezika koji žele ciljano usavršiti svoju komunikaciju u poslovnom svijetu. Naglasak je stavljen na terminologiju potrebnu u svakodnevnoj komunikaciji sa poslovnim partnerima, pisanje poslovnih dopisa i prezentacijske vještine, no također se razvijaju i opće vještine pisma i govora.

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (2 do 6 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 15 tjedana, a nastava se održava dva puta tjedno u nastavnim cjelinama od 60 minuta.

Prezentacijske vještine

Ova je radionica namijenjena onima koji u školi, na fakultetu ili radnom sastanku žele zasjati pouzdanjem i ostaviti dojam pravog znalca. Radionica Vas uči kako napraviti što bolju akademsku ili poslovnu prezentaciju. Počinje se od osnovnih postulata dobre prezentacije, te se dalje razrađuju struktura prezentacije, kvaliteta sadržaja, te se vježba konciznost i jasnoća. Polaznici na svakom satu drže vlastite prezentacije, te profesionalnim savjetima uče kako ih poboljšati. No najvažnije, ova radionica Vam pruža pozitivno okruženje za vježbu i poboljšanje Vašeg javnog govorništva kako bi sutra impresionirali kolege i suradnike.

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Radionica traje 5 tjedana, a nastava se održava jedan put tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta.

Academic Writing

Ova radionica za napredne polaznike usmjerena je na formu pisanog engleskog, s naglaskom na znanstvene radove (eseje i seminare), te poslovni engleski (poslovni dopisi i poslovni e-mali), znanstvene radove (eseje i seminare), pa čak i kreativno pisanje. Naglasak se stavlja na strukturu uratka,sadržajprijelaze i tečnostorganizaciju rečenicepravopis i interpunkciju. Ova je radionica prvenstveno namijenjena studentima i poslovnim osobama, te polaznicima koji namjeravaju nastaviti školovanje u inozemstvu.

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (3 do 5 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Radionica traje 10 tjedana, a nastava se održava jedan put tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta.

Engleska gramatika

Ova radionica namijenjena je polaznicima na srednjem i višem stupnju znanja engleskog jezika koji imaju razvijene komunikacijske vještine i slobodno se izražavaju na engleskom jeziku, no griješe u gramatici, te osjećaju potrebu za pregledom gramatičkog sustava i pojačanim gramatičkim vježbama. Radionica radi pregled čitave engleske gramatike, prvenstveno pravilne upotrebe vremena, nepravilnih glagola i sintakse, te se intenzivno rješavajugramatičke vježbe. Za slobodnije izražavanje potrebno je i pravilno izražavanje!

Izvornim govornicima osigurava se nastava isključivo na engleskom jeziku, a malim grupama (2 do 6 polaznika) omogućuje se individualni pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Radionica traje 15 tjedana, a nastava se održava dva puta tjedno u nastavnim cjelinama od 60 minuta.

Engleski za EU

Engleski za EU je napredni tečaj namijenjen studentima međunarodnih odnosa, političkih znanosti, pravnicima, ekonomistima, onima koji žele raditi u institucijama Europske Unije, ili jednostavno onima koje zanima naučiti više o Europskoj Uniji. Ovaj tečaj obrađujepovijest EU, njezinu strukturu i institucije, zemlje članice, politiku i pravo EU. Tečaj će Vam pomoći pri EPSO testiranju, ukoliko namjeravate potražiti zaposlenje unutar institucija EU, a tečaj vodi magistar europskih studija.

Malim grupama (2 do 6 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

Tečaj traje 15 tjedana, a nastava se održava dva puta tjedno u nastavnim cjelinama od 60 minuta.

UPIT / UPIS

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right