fbpx
AMERIČKI INSTITUT

Gundulićeva Ulica 22,
10 000 Zagreb
+01 599 9877
+091 480 0424
info@americkiinstitut.hr

 

TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik. Potreban je za upis na studij u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja. Ispit TOEFL sastoji se od četiri dijela. Pripremni tečaj ciljano i detaljno obrađuje svaki dio ispita, visoko individualiziranom metodom. 

Dijelovi ispita su slijedeći:

 

  • slušanje (Listening): korištenjem originalnih materijala polaznici vježbaju sposobnosti slušanja i razumijevanja, te usavršavaju vlastite mogućnosti raspoznavanja bitnih od nebitnih podataka i hvatanja bilješki.
  • čitanje (Reading): korištenjem tekstova tipičnih za TOEFL, polaznici vježbaju prepoznavanje ključnih riječi i pronalaženje odgovora na sve vrste pitanja u ovom dijelu ispita.
  • pisanje (Writing): polaznici uče kako strukturirati esej, upoznaju se s najučestalijim vokabularom, te jezičnim i gramatičkim konstrukcijama koje će njihovom eseju dati jednu novu kvalitetu.
  • govor (Speaking): u malim grupama polaznici vježbaju svoje konverzacijske sposobnosti na teme koje su učestale u TOEFL ispitu, te uče kako organizirati svoj usmeni odgovor u sadržajnom i gramatičkom smislu.

 

Izvornim govornicima osigurava se poznavanje američkog načina testiranja, a malim grupama (2 do 4 polaznika) omogućuje se individualan pristup i prilagođavanje potrebama svakog pojedinog polaznika.

 

Tečaj traje 4 tjedna, a nastava se održava tri puta tjedno u nastavnim cjelinama od 90 minuta.

 

Nastava počinje svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

INFO

1960 kn
4 tjedna
24 sata
3 x 2 sata tjedno
3-5 polaznika

UPIT / UPIS

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right